Κυριακή, Ιουνίου 15, 2008

Ώριμα φρούτα

Περσινά ξινά σταφύλια, θα μου πείτε....., αλλά δεν το έβαλα για φρέσκο.

«Το συμφωνητικό», δήλωσε ο κ. Χατζηγάκης, «έτσι όπως θα κατατεθεί στη Βουλή θα αφορά τους ετερόφυλους. Από εκεί και πέρα, θα δούμε, όταν η κοινωνία ωριμάσει, αν ωριμάσει πάνω σε αυτό, το θέμα θα προχωρήσει.......... Πιστεύω πως η ελληνική κοινωνία είναι σήμερα ανώριμη σε αυτό το θέμα».

Απλώς, μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεται: " Όταν η κοινωνία ωριμάσει" τότε αμέσως η κυβέρνηση σπεύδει και κάνει τις ώριμες αντιλήψεις της κοινωνίας νόμο του ελληνικού κράτους.

Λοιπόν, με βάση αυτή τη λογική θα μπορούσαμε να σταχυολογήσουμε διάφορες ωριμασμένες αντιλήψεις και συμπεριφορές, ώστε να προτείνουμε να καλυφθούν με νόμους:

1-Επιτρέπεται το διπλοπαρκάρισμα σε όλους ανεξαιρέτως τους δρόμους.
2-Στις δημόσιες υπηρεσίες το ωράριο αναπροσαρμόζεται καθημερινά από τους ίδιους τους υπαλλήλους, οι οποίοι έχουν δικαίωμα προαιρετικής προσέλευσης στον χώρο εργασίας.
3-Στους ιδιωτικούς εργασιακούς χώρους καταργούνται τα εργασιακά δικαιώματα και ισχύει η ελεύθερη διαπραγμάτευση .... όπως την ορίζει ο εργοδότης.
4-Καταργούνται με σχετικές τροπολογίες τα χρέη όσων ΠΑΕ κατεβάζουν διαμαρτυρόμενους τους οπαδούς τους στους δρόμους.
5-Βασικός μισθός 1500 € καθαρά στο χέρι, κατώτατη σύνταξη 1000 € καθαρά στο χέρι.
6-Φακελάκι σε όλους τους γιατρούς.
7-Όλες οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες υπάγονται στην Επιτροπή της Γιουροβίζιον και στο Φεστιβάλ τραγουδιού.
8-Κλείνουν τα μπλογκ.

Α!, μόλις με πληροφορούν από το κοντρόλ ότι "η ωριμασμένη αντίληψη Νο 4" ήδη ισχύει, η Νο 5 απορρίπτεται διότι αφορά σε μία μικρή αμελητέα μειοψηφία, οι Νο 2 και 3 εμπίπτουν στο εθιμικό δίκαιο, η Νο 1 και 6 αφορούν σε καθαρά αισθητικές επιλογές των πολιτών και δεν εμπίπτουν σε νομοθεσία, η Νο 7 θα επιβληθεί εμμέσως δια της καταργήσεως των χορηγιών σε θέατρα, συμφωνικές ορχήστρες και λοιπούς ανωφελείς οργανισμούς, ενώ η Νο 8 επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, κοινώς "Ίτε παίδες Ελλήνων" ή και "Γιούργκια παλληκάρια μου".

5 σχόλια:

kukuzelis είπε...

*

9- Μίνιμουμ αριθμός σχολίων για όλα τα μπλογκ.

Το αίτημα είναι υπερώριμο και περιμένει τον νομοθέτη του.

*

γεράσιμος μπερεκέτης είπε...

'Ντάξει. Με τα μπάζ και με τα μπούζ, άμα ξαναγίνει κάποια συζήτηση εγώ τα σχίζω τα πτυχία.

Η Χρυσή Εποχή τού διαλόγου μέσω σχολίων παρέρχεται. Έρχεται η εποχή της "σιωπηλής προαγωγής".

-Σήμερα πόσοι σε μπάζαραν. Μπράβο, έκανες χάι σκορ.

Ούτω, και αυτή η πολλές φορές αναγκαία αβρότης κατέστη λιγότερο χρονοβόρα.....

kukuzelis είπε...

Α, μην ξεχνάς όμως ότι ούτε "η αναγκαία αβρότης" είναι επιβεβλημένη. Το να αισθάνεται κανείς την ανάγκη να την εκφράσει, είναι κι αυτό μια μορφή σχολίου (μάλλον επαινετικού, αν κι αυτό παίζει). Κι έπειτα ο ορίζοντας του διαλόγου (του όποιου διαλόγου, για τα θέματα που μας ενδιαφέρουν πολύ) θα έπρεπε να είναι το άπειρο κι όχι το σήμερα... Διάλογο θέλω, τώρα τον εθέλω -δεν λέει. Την υγειά μας νάχουμε. Δώστε στον χρόνο τα δικαιώματά του.

Ανώνυμος είπε...

ο ορίζοντας του διαλόγου (του όποιου διαλόγου, για τα θέματα που μας ενδιαφέρουν πολύ) θα έπρεπε να είναι το άπειρο κι όχι το σήμερα.

Μέτρον δέ γ’, ἔφη, ὦ Σώκρατες, ὁ Γλαύκων, τοιούτων λόγων ἀκούειν ὅλος ὁ βίος νοῦν ἔχουσιν.

γεράσιμος μπερεκέτης είπε...

Να γιατί επαιτώ τα σχόλια! Ακριβώς για να [απο]λαμβάνω τέτοια σχόλια.

οι παχουλές αναρτήσεις (όσο τις διαβάζετε τόσο παχαίνουν)