Δευτέρα, Φεβρουαρίου 25, 2008

Συναυλία, σήμερα Δευτέρα 25 Φλεβάρη.

Συναυλία με έργα του φίλου συνθέτη Στάθη Γυφτάκη.


Η συναυλία θα δoθεί στο Ωδείο Athenaeum που βρίσκεται στην οδό Αδριανού 3 στο Θησείο την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου στις 20:30.

Θα παρουσιαστεί ένας κύκλος τραγουδιών σε ποίηση Ελλήνων ποιητών ( Ελύτης, Βιζυηνός, Σαραντάρης, Σπεράντζας κ.α.) με θέμα τον ήλιο και το φεγγάρι, ένας κύκλος σε ποίηση Καρυωτάκη, 2 τραγούδια σε ποίηση Τ. Πορφύρη και ένας κύκλος σε ποίηση Ιερομόναχου Συμεών.

Τραγουδούν:Δώρα Μπάκα,Χριστίνα Γιαννακοπούλου και Μαργαρίτα Συγγενιώτου
Παίζουν: Μαρία Παπαπετροπούλου (πιάνο) Μαργιέλα Κεσίσογλου (κλαρινέτο), Sedef Ercetin (τσέλο), Λουκάς Γεώργας (πιάνο), Βίκυ Στυλιανού (πιάνο), Κώστας Αναστασόπουλος (βιολί), Marie-Cecile Boulard (κλαρινέτο).

Διευθύνει ο Θόδωρος Αντωνίου.

3 σχόλια:

γεράσιμος μπερεκέτης είπε...

Δεν ήρθατε όλοι, γιατί αν ερχόσασταν όλοι θα σας έβλεπα, αν όχι όλους, τουλάχιστον αυτούς που θα έβλεπα.

γεράσιμος μπερεκέτης είπε...

Έχασες κουκούζελε, γιατί οι ερμηνεύτριες ήταν και πολύ όμορφες κοπέλες. Και παίξανε όλοι (κοπέλες και μη) εξαιρετικά. Τα έργα ωραία, αλλά υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα όταν ακούμε κύκλους τραγουδιών μελοποιημένους ..... με σκέψη. Ο συνθέτης καταθέτει υπερπληροφόρηση, (σοφότατοι οι Θεοδωράκης και Χατζιδάκις - δεν διείσδυαν σε βάθος, άφηναν περιθώριο για ταρατατζούμ στα τραγούδια τους.).
Όταν προσπαθείς να διεισδύσεις σε βάθος καλό είναι να μην παρουσιάζεις τέτοια ποσότητα. Ίσως θα ήταν αρκετοί 2 κύκλοι τραγουδιών μαζί με έργα "καθαρής" μουσικής.
Πάντως εμένα που είμαι ανθεκτικός η συναυλία μου άρεσε. Ιδιαιτέρως δε, μου άρεσαν τα τραγούδια σε ποίηση Πορφύρη, ενώ αναγνώρισα την ωρίμανση του Στάθη στην μελοποίηση ποιημάτων του Συμεών.

Μπράβο στον Στάθη στους μουσικούς και στον αγαπημένο μας μαέστρο.

kukuzelis είπε...

Εμ, έχασα! Αλλά αυτά τα σχόλια πρέπει να "ανασυρθούν στην επιφάνεια", κατά την πετυχημένη έκφραση του dsyk.

οι παχουλές αναρτήσεις (όσο τις διαβάζετε τόσο παχαίνουν)